Colecții noi disponibile ! Livrare 24-48 h la produsele din stoc ! Comandă online sau telefonic * 0743604799

Cum alegi dimensiunea covorului pentru un design reuşit?

Cum alegi dimensiunea covorului pentru un design reuşit?

Atunci când vrei să decorezi casa cu covoare, trebuie să ai în minte o viziune de ansamblu a designului şi a atmosferei pe care doreşti să o creezi.

Când alegi covoarele nu trebuie să te gândeşti doar cum să umpli spaţiile goale.

  • Dimensiunea covorului este foarte importantă.

Dacă spaţiile sunt mari, este mai bine să alegi covoare cu dimensiuni generoase. Un covor poate să îmbunătăţească aspectul vizual al unei camere sau să dăuneze grav privitorului… Nu alege un covor mic pentru o cameră mare, va părea ca o insulă rătăcită într-un ocean.

Pentru camerele mici, designerii recomandă covoare pe măsură, mici accente în faţa măsuţei de cafea sau la birou, în culori luminoase şi cu desene cât mai „aerisite”.

Dimensiuni covoare

  • Cum trebuie procedat?

Mai întâi, măsoară camera. Poţi aşeza mai apoi banda adezivă pentru a marca locul sau locurile unde vrei să aşezi covoarele. Dacă încadrarea este pe gustul tău, poţi începe cumpărăturile.

Aşează covoarele în funcţie de lungimea camerei. Dacă ai o cameră care este mai lungă într-o direcţie sau alta, aşterne covorul în aceeaşi direcţie.

Fii generos cu dimensiunea covorului! Dar asigură-te că laşi un spaţiu minim de 25-30 de centimetri de la perete, pentru că altfel va arăta totul prea înghesuit.

 

În zonele cu fotolii sau canapele este indicat ca doar picioarele din faţă să fie aşezate peste covor. Pentru zona de living puteţi folositi un covor de tip dreptunghi dacă aveţi o masă mai lungă, un covor hexagonal pentru o masă pătrată şi un covor oval pentru o masă ovală. Păstraţi linia formelor!

Chiar dacă preţul covoarelor de calitate poate fi ridicat, merită să investeşti pentru a obţine un design interior de invidiat. Durata de viaţă a covoarelor poate fi protejată şi prin curăţarea profesională a acestora.

d3515a0ac6a859bf892ee8a483948824

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!