Colecții noi disponibile ! Livrare 24-48 h la produsele din stoc ! Comandă online sau telefonic * 0743604799

Rolul covorului din casa ta

Rolul covorului  din casa ta

Care sunt motivele pentru care covoarele au devenit atât de populare, dincolo de aspectul lor estetic?

Covoarele sunt uşor de aşternut peste orice suprafaţă a planşeului, fie că este vorba de parchet laminat sau podele din lemn ori gresie. A avea un covor înseamnă mai mult decât a avea o cameră mai frumoasă. Dacă încă nu sunteţi convinşi, vă invităm să citiţi mai departe.

  • Covoarele reduc zgomotul

Atunci când păşeşti pe un covor, sunetul este cu mult diminuat în comparaţie cu cel produs de paşii pe o podea goală, dar mai mult decât atât, covoarele absorb şi sunetele din aer. Fără un covor, acel uşor ecou din cameră ar fi mult mai rezonant. Încercaţi şi dumneavoastră şi veţi sesiza diferenţa!

  • Confort

Confortul de a avea un covor este mult superior comparativ cu a păşi pe podeaua goală. Este mai moale atunci când calci pe el şi mai flexibil, deoarece covorul absoarbe parţial impactul paşilor şi preia o parte din presiunea corpului pe podea.

  • Căldura

Chiar dacă avem pardoseală încălzită sau încăperea este călduroasă, o podea acoperită cu un covor este mult mai călduroasă. Covorul izolează mai bine, indiferent de încăperea unde este amplasat.

  • O bază solidă

Atunci când un covor este amplasat în locul potrivit, acesta creează un spaţiu plăcut, mai intim, dar şi oferă o bază solidă pentru piesele de mobilier. O măsuţă de cafea este pusă mai bine în valoare de un covor asortat la aspectul general al camerei şi “stă” mai bine pe textura covorului. Din punct de vedere Feng Shui, dacă sunteţi pasionaţi de aceste teorii, covorul are rolul de a încetini energia ce circulă în casă. Energia circulă mai repede pe suprafeţe dure, şi mai uşor pe cele moi. Fluxul prea rapid de energie în casă poate crea sentimente de anxietate sau agitaţie, iar un covor aduce un plus de calm şi confort prin “amortizarea” şi încetinirea energiei.

  • Alergiile

Chiar dacă poate părea ciudat, covorul potrivit poate avea un efect pozitiv asupra alergenilor din casă. Covorul preia alergenii din aer, care altfel ar pluti nestingheriţi. Veţi constata că daca aşterneţi un covor în cameră, alergiile sau problemele respiratorii vor fi mult mai reduse. Singura condiţie este să păstraţi întotdeauna covorul curat, spălându-l periodic.

d3515a0ac6a859bf892ee8a483948824

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!